Atteviks expanderar – köper Rydbergs

I onsdags köpte Atteviks Bil AB upp Rydbergs Lastbilar AB. Den 2 november att ta över ägandet av Rydbergs Lastbilar och from den 1 januari 2016 kommer bolaget att ingå i Atteviks Lastvagnar.

Rydbergs Lastbilar AB är, liksom Atteviks, återförsäljare av Scania lastbilar inklusive service och har verksamhet i Kalmar och Nybro. Bolaget har 34 anställda och omsätter 175 miljoner kronor.?
– Köpet är ett resultat av vårt långsiktiga arbete i att utöka vårt distrikt och stärka vår position i Småland, säger Jürgen Vater, vd på Atteviks Lastvagnar AB. ?
– Vi är glada över att ha kommit överens med Mikael Johansson och Thomas Tagheim om ett förvärv, säger Louise Attevik, delägare i Atteviks Bil AB.?

I början av 1950-talet fick Sigvard Attevik agenturen för Scania och Volkswagen. Andra världskriget var slut och behovet av bilar och lastfordon var stort.

Atteviks fortsatte växa under åren för att nu – 70 år senare – vara en av Sveriges större privata återförsäljare av märkena VW, Audi, Seat, Skoda och Scania lastbilar.?
– Nu när vi firar 70 års jubileum är det extra roligt att vi expanderar, säger Dan Jonsson, koncernchef.

Atteviks Lastvagnar AB ingår i Atteviks Bil AB och finns idag på sex orter i Småland: Jönköping, Nässjö, Tranås, Växjö, Ljungby och Älmhult.

Atteviks är en av de större återförsäljarna för Scania Sverige. Förutom försäljning av lastbilar och släpvagnar har företaget även en omfattande serviceverksamhet.

Bolaget har drygt 100 anställda och omsätter 400 mkr. Tillsammans med systerbolaget Atteviks Personvagnar AB har koncernen ca 350 anställda och omsätter 1800 mkr.

Om artikeln

Publicerad: 2015-10-13 15:48
Kategori: Nyheter
Taggar: Atteviks Lastvagnar AB Företagsäffärer Rydbergs Lastbilar AB