Det är inte första gången som Peter Lundgren kör rally. Däremot är det tio år sedan han senast tävlade. Fotograf: Göran Rosengren Det är inte första gången som Peter Lundgren kör rally. Däremot är det tio år sedan han senast tävlade. Fotograf: Göran Rosengren

Full fart i rallyspåret för EU-parlamentarikern

Under söndagen hölls rallytävlingen "Skyttesvängen" i Örkelljunga. I en vit BMW syntes EU-parlamentarikern Peter "Nalle" Lundgren (SD) bakom ratten. Tävlingen slutade med en sjundeplacering för Lundgrens del, i en grupp bestående av elva ekipage.

SD-politikern Peter ”Nalle” Lundgren har semester från sitt arbete i EU:s transportutskott. Mycket av hans lediga tid i sommar har han tillbringat i garaget med sin nyinköpta rallybil, en BMW 318i från 1983. 

I söndags var det så dags för både bil och ”Nalle” att sprätta loss på asfalten i skånska Örkelljunga. SMK Örkelljunga arrangerade då den nationella Rallysprinten, Skyttesvängen. En tävling som ingår i Södra BF:s RS-DM 2015, B- och C-förarcup samt Asfalt Cup.
– Det här är första gången på tio år som jag kör rally. Jag är väldigt nöjd med resultatet, berättar Peter Lundgren när han kört färdigt för dagen.

Vid sin sida hade han vännen, kartläsaren och mekanikern Roger Larsson.
– Det här är så jäkla kul, jublar han och tillägger att han redan ser fram emot nästa helgs tävlingar i Tidaholm.

En annan kändis, Bert ”Hishultarn” Andersson, var på plats för att titta på rallyt. ”Hishultarn” var mycket framgångsrik inom rallycross på 70-80-talet och en av Lundgrens största idoler i motorsammanhang. I Örkelljunga fick Lundgren möjlighet att träffa sin barndomsidol på nytt.
– Jag tror nog att jag såg varenda tävling han körde på Ring Knutstorp. Det är en ära att få träffa honom och att han kom och hälsade på hos mig i depån.

Sammanlagt deltog 54 ekipage i Skyttesvängen och Peter Lundgren hamnade totalt på 26:e plats.
– Jag är otroligt nöjd. Jag har ju inte kört rally på tio år och har inte heller hunnit träna, förklarar han.
– Träningen har bestått av en runda runt kvarteret därhemma, tillägger Roger Larsson avslutningsvis.

Om artikeln

Publicerad: 2015-08-17 13:36
Kategori: Nyheter
Taggar: Motorsport Örkelljunga Peter Lundgren Rally