Fotograf: Göran Rosengren

Olika förklaringar till förändringar i HVF:s verksamhet

HVF lägger ner sin verksamhet i Linköping och utökar verksamheten i Helsingborg. Som anledning anges bland annat att ICA lägger om sina transporter.

När Proffs söker HVF:s vd Firas Alshamar, är han inte tillgänglig och vi kopplas istället till en medarbetare i Västerås som bekräftar att körningen ska läggas ner i Linköping på grund av ICA:s omläggningar. Detta kommer att leda till ökad verksamhet i bland annat Helsingborg.

Proffs har dock fått annan information.
Alshamar ska enligt uppgift ha meddelat de anställda under ett möte om detta och angett ekonomiska anledningar. Chaufförerna uppmanades söka jobb hos den åkare som ska ta över körningarna för ICA.

Men, om anledningen till nedläggningen anges vara ICA:s omläggningar av transporterna, vad är det för ICA-körningar det andra åkeriet ska ta över? Proffs skickar ett mejl till Alshamar och vi får svar.
– Det är riktigt att vi kommer att göra en del förändringar i vår verksamhet, skriver Alshamar. Alla företag måste hela tiden jobba med ständiga förbättringar och anpassa sig till omvärlden.

Han anger att den primära anledningen till förändringen är att infrastrukturen inte finns i Linköping med omnejd och därför kommer deras gasdrivna fordon att flyttas till Helsingborg.

Så det har inget att göra med att speditörens ersättningar är för låga?
– Vi har ett gott samarbete med DSV och genom dessa förändringar ges det möjlighet att växa ytterligare, svarar Alshamar.

Men, har ICA verkligen gjort förändringar av sina transportupplägg i Linköping då?
– Som du förstår, kan jag inte ge ytterligare kommentarer gällande dina frågor kring DSV eller ICA, avslutar Firas Alshamar på HVF.

Lennart Forsberg är avtalschef på ICA Logistik. Har ni gjort några stora förändringar i ert godsflöde i Linköping?
– Nej. Det har vi inte, svarar Forsberg.

Om artikeln

Publicerad: 2015-04-21 14:10
Kategori: Nyheter
Taggar: DSV HVF ICA