Sista lastningen utan tillstånd samt en åkare som nu är 3000 kronor fattigare och en erfarenhet rikare.Fotograf: Gunnar Ängsund

Facebookinlägg satte stopp för bil utan tillstånd

Uppmärksamma medlemmar i Facebookgruppen "Här stannar Sverige", noterade att en röd MAN-dragbil som tidigare burit bulgariska registreringsskyltar plötsligt hade bytt till svenska. En slagning på Transportstyrelsens hemsida gav vid handen att bilen inte var anmäld att gå i yrkesmässig trafik.

Chauffören Gunnar Ängsund tog kontakt med trafikpolisen i Helsingborg. Under torsdagen stoppades så ekipaget utanför Rydebäck av polisens Road Crime-grupp, som från en civil spaningsbil hade koll på transporten från hamnen i Helsingborg, i samarbete med trafikpolisens tunggrupp.
– Det kostar åkeriet 3 000 kronor, berättar trafikpolis Richard Karlsson, som funderar lite över motivet till varför bilen inte är satt i yrkesmässig trafik.
– Antagligen handlar det om rent slarv.

Gunnar och hans kollegor har hjälpts åt att ta fram information om fordonet och ägaren. Av den framgår att ytterligare ett fordon finns registrerat på åkeriet som likt dagens ”fångst” inte heller har trafiktillstånd.
– Men det har vi påtalat för åkaren, som nu ska se till att ordna upp missförhållandena.

Richard är tacksam för alla tips och för chaufförernas engagemang.
– Även om det kanske inte alltid blir en sådan här utgång som idag, så tittar vår enhet på alla tips, avslutar han och skickar ett speciellt tack till Gunnar Ängsund via tidningen Proffs.

Nu står ekipaget parkerat tills bilen har trafiktillstånd.

Om artikeln

Publicerad: 2015-03-26 14:22
Kategori: Nyheter
Taggar: Här stannar Sverige Road Crime-gruppen Trafikpolisen Helsingborg Trafiktillstånd