Fotograf: Volvo Lastvagnar AB

Kolla in när Volvo FH utmanar Koenigsegg

En åtta ton tung Volvo FH mot en av världens snabbaste bilar ? Koenigsegg One:1. Det är upplägget i Volvo Lastvagnars nya film "Volvo Trucks vs Koenigsegg". Syftet är att utsätta den nya växellådan I-Shift Dual Clutch, som bygger på en teknik som används i sportbilar, för ett verkligt kraftprov.

Volvo Lastvagnars unika växellåda I-Shift Dual Clutch sätts på hårda prov i den nya filmen ”Volvo Trucks vs Koenigsegg”. I filmen ställs en Volvo FH mot en Koenigsegg One:1, som har lika många hästkrafter som kilon (1 360), vilket gör den till världens första megabil. För att ha en ärlig chans har Volvo FH fått ett litet handikapp, vilket innebär att lastbilen ska köra ett varv medan Koenigsegg kör två.

Trots det är utgången högst oviss. Syftet med loppet är att utsätta den nya växellådan Volvo I-Shift Dual Clutch för ett verkligt kraftprov.

Bakom lastbilsratten sitter Tiff Needell, som till vardags arbetar som programledare för det brittiska motorprogrammet Fifth Gear.

Nyfiken på hur det gick? Klicka här och se filmen!

Om artikeln

Publicerad: 2014-11-11 09:10
Kategori: Nyheter
Taggar: Koenigsegg Ring Knutstorp Volvo FH