Thomas Hydén, programledare och Lars-Inge Segerholm, marknadschef på Trucknet Radio.Fotograf: Trucknet Radio Thomas Hydén, programledare och Lars-Inge Segerholm, marknadschef på Trucknet Radio.Fotograf: Trucknet Radio

Nya ägare tar Trucknet Radio in i ”framtidens radioverksamhet”

Trucknet Radio i Örebro var i sin linda en del av Radio 94,3. Men sedan två år står man på egna ben, som en fristående reklamfinansierad musikradio av underhållningskaraktär med inriktning mot motor och trafik.
Trucknet Radio har via webbradion lyssnare från ett 25-tal olika länder. Nu står radiokanalen inför en ny era, med nya ägare, i nya lokaler.

Verksamheten har fått nya ägare genom att Engströms och Back Up Group, två Örebrobaserade företag tagit över. Engströms är ett av landets största företag inom entreprenadmaskiner och är huvudman för nybyggda Örebro Truckstop, som är Nordens mest kompletta område för tunga fordon.
Engströms fick nyligen Örebro kommuns Näringslivspris 2014.

Back Up Group har flera företag inom företagsprofilering och varumärkeskommunikation, och företagsgruppen har en stark och tydlig expansionsvision fram till år 2020.
– Vi ser stora utvecklingsmöjligheter för Trucknet Radio, som kan ge synergieffekter i våra företag, säger vd Jonas Löfgren i Back Up Group.
– Med det nya läget ges underlag för nya intressanta samarbeten och vi planerar också att bredda radions kanaler och programinnehåll med inriktning även mot privatbilismen. En spännande tid väntar framöver.

Trucknet Radio flyttar inom kort in i nya studio- och kontorslokaler vid Örebro Truckstop, som ligger i Berglundaområdet i Örebro, i krysset mellan E20 och E18.
– Det blir som en nystart för hela verksamheten, ny omgivning och ny teknik och delvis ny inriktning. Det känns som ett steg in i framtidens radioverksamhet, säger Thomas Hydén, program- och musikansvarig i Trucknet Radio och en välkänd röst i ”Trucknet”-sammanhang.

Som ny marknadschef tillträder Lars-Inge Segerholm, som närmast kommer från Back Up Skylt. Han kommer att vidareutveckla partnersamarbeten och arbeta för nya intressanta lösningar med företag inom alla branscher, inte bara den tunga trafiken.

Om artikeln

Publicerad: 2014-04-14 20:49
Kategori: Nyheter
Taggar: Företagsnyheter Trucknet Radio