Fotograf: Volvo Lastvagnar AB

Volvos karavan drar igång

Volvo Lastvagnar startar nu sin karavan som ska köra omkring i Sverige i syfte att visa upp sin nya produktfamilj. Lite drygt 40 orter kommer man att besöka mellan den 28 mars och den 24 juni. Volvo utlyser samtidigt en tävling, där en vinnare från varje ort man besöker, får möjlighet att testa kollisionsvarningssystemet med nödbroms på riktigt.

Karavanen startar den 28 mars. Första stoppet gör man i Kungens kurva i Stockholm. Därefter sker förflyttningarna i ganska korta etapper till Uppsala, via Sollentuna och Norrtälje. Men under de cirka tre månader som karavanen rullar, täcker man i princip upp vartenda hörn av Sverige.

Förutom ”Dynamic Steering”, som gjordes världsberömd bland annat genom Jean Claude Van Dammes split, presenterar Volvo alla sina produktnyheter och nya tekniska lösningar.

Den som vill testa kollisionsvarningssystemet med nödbroms på riktigt, lär inte få chansen under själva turnén. Inte avsiktligt i alla fall. Däremot finns chansen att få testa systemet under kontrollerade former hos Volvo. En person från varje besöksort har chansen att vinna ett ”test”.

En som inte är direkt känd för att bromsa sig till framgång är Boije Ovebrink, förare av världsrekordbilen Mean Green. Han kommer att finnas på plats på de flesta orterna med sin customiserade FH16.

Boije som också är ordförande för FH16-klubben kommer att hålla seminarier om klubbens verksamhet och bränsleeffektiv körning.
– Att jag slår ett slag för bränsleeffektiv körning känns naturligt. Även om jag har världsrekord med Mean Green på flygande kilometern och därmed vet att sätta plattan i mattan, så har jag också 40 år som företagare i åkeribranschen och är väl medveten om att bränslet är en tung kostnadspost. Jag har tidigare jobbat som instruktör i bränsleeffektiv körning och vill motivera andra att köra både smartare och snålare, säger Boije Ovebrink.

Hela Volvo Lastvagnars ”turnéplan” hittar du här.

Om artikeln

Publicerad: 2014-03-27 11:51
Kategori: Nyheter
Taggar: Karavan 2014 Volvo Lastvagnar