Patrik Doshé, fordonslärare från Karlstad, vann 2011 års svenska final i the Drivers' Fuel Challenge.Fotograf: Volvo Lastvagnar

Tävling för bränslesnåla förare drar igång

Registreringen har nu öppnat för The Drivers? Fuel Challenge 2014 ? Volvo Lastvagnars globala tävling i bränsleeffektiv körning. Alla professionella lastbilsförare är välkomna att delta, oavsett vilket märke de kör. Världsfinalen går av stapeln i Sverige den 19 september.

The Drivers’ Fuel Challenge har arrangerats i olika former – globalt eller regionalt – varje år sedan 2009. Tävlingens popularitet har ökat med åren och den senaste globala tävlingen 2011 lockade inte mindre än 3 600 deltagare från sammanlagt 22 länder.

De lokala tävlingarna i Sverige arrangeras av Volvoåterförsäljare på drygt 50 orter, med start den 24 mars. Vinnaren på varje ort går vidare till en Sverigefinal den tredje september.
– Bränslekostnaden är en tung post för många transportföretag. En förbättrad körstil kan dock ge avsevärda kostnadsbesparingar. Med The Drivers’ Fuel Challenge vill vi fokusera på det och uppmuntra lastbilsförare att köra mer bränsleeffektivt, säger Jan Strandhede, projektledare för de svenska tävlingarna i The Drivers’ Fuel Challenge 2014.

– Detta är inte bara en tävling där förare kan visa upp sin yrkesskicklighet, den belyser också den möjlighet som finns för åkerier att öka sin lönsamhet genom att coacha förarna för att köra snålare. Jag hoppas att man ser värdet och uppmuntrar de anställda att vara med i tävlingen, tillägger Strandhede.

Sverigefinalen i The Drivers’ Fuel Challenge 2014 går av stapeln den 2 september, där vinnaren kvalificerar sig till världsfinalen i Volvos hemstad Göteborg den 19 september 2014.

 

Om artikeln

Publicerad: 2014-03-18 09:42
Kategori: Nyheter
Taggar: Förartävlingar The Drivers' Fuel Challenge Volvo Lastvagnar