Fordonen på bilden har inget med artikelinnehållet att göra.Fotograf: Volvo Lastvagnar AB

Naturskyddsföreningen och Transport föreslår avståndsbaserad vägavgift

Idag lördags skrev Naturskyddsföreningens generalsekreterare Svante Axelsson tillsammans med Lars Lindgren, förbundsordförande för Transportarbetareförbundet på Dagens Nyheters debattsida om behovet av att införa en avståndsbaserad vägavgift för tung trafik.

Artikeln är första gången som Naturskyddsföreningen och Transportarbetareförbundet gemensamt ställer sig bakom detta styrmedel i transportpolitiken. Införandet är viktigt för att kunna göra stora klimatsatsningar på att flytta över godstransporter till järnvägen från väg, tvärt emot dagens utveckling, förklarar Naturskyddsföreningen i ett pressmeddelande.

Vidare skriver man, ”En avgift skulle även göra det lättare att arbeta mot de tusentals fordon som dagligen bedriver illegal inrikestrafik i Sverige. Det behövs insatser som får ordning och reda på lastbilstransporterna så att den illegala verksamheten som snedvrider konkurrensen upphör”.

Läs hela artikeln – klicka här!

Om artikeln

Publicerad: 2014-02-02 18:50
Kategori: Nyheter
Taggar: Avståndsbaserad vägavgift Naturskyddsföreningen Transportarbetareförbundet