Fotograf: Overlander Nordic AB

Kan du inte låsa in godset – lås fast det istället

Kan du inte låsa in godset, kan du numera istället låsa fast godset. Detta med Lockstraps, som lite förenklat är ett spännband med kombinationslås.

Att stjäla gods från en parkerad lastbil är inte speciellt svårt. Den stora merparten av stölder som begås är produkten av tillfället. Last som lämnas surrad endast med vanliga spännband på släp eller flak utan uppsikt är ett lätt byte och enkelt att stjäla utan att väcka uppmärksamhet.

Företaget Overlander Nordic AB är specialiserat på just säkring av last. Och nu har man lagt till ytterliagre en produkt i sitt sortiment, Lockstraps, vars syfte är att förhindra just godsstölder.

Lockstraps fungerar i princip som ett vanligt spännband. Men bandet är försett med kraftiga karbinhakar i var ände som låses med kombinationslås och inuti bandet finns en rostfri stålwire som är förankrad i karbinhakarna med kraftiga stålnitar.

I ena änden av remmen finns en mjuk ögla isydd så att du utan risk för att repa och skada godset kan surra fast lasten.

Lockstraps är speciellt utvecklat för att surra fast motorcyklar, snöskotrar, ATV/fyrhjulingar, vattenskotrar och annat stöldbegärligt gods, men naturligtvis kan man även spänna fast andra föremål så som maskiner, verktyg eller nästan vilken lös last och utrustning som helst.

Lockstraps kanske inte alltid kan ersätta ett vanligt 4-tonsband, men som då istället kan användas som komplement i stöldskyddande syfte.

Bandet har en säker arbetsbelastning om 225kg och en brottstyrka på upp till 680kg. Remmen är 2,6m lång och säljs i Overlanders webbutik, www.overlander.se.

Om artikeln

Publicerad: 2013-11-28 15:36
Kategori: Nyheter
Taggar: Lockstraps Overlander Produktnyheter