Fotograf: Volvo Lastvagnar

Väger 175 gram – kör Volvo FMX

Uppföljaren till Volvo-filmen The Hook heter The Hamster Stunt. Syftet är att demonstrera hur lätt det är att styra en Volvo FMX med Volvo Dynamic Steering genom att låta en hamster styra lastbilen upp för en brant backe i ett stenbrott i Spanien.

En lastbil med Volvo Dynamic Steering har en elmotor som ersätter förarens muskelkraft så att till och med en 175 gram tung hamster kan styra lastbilen. Tekniken är unik inom fordonsindustrin.
– Vid låga hastigheter blir tungt lastade fordon så enkla att manövrera att du kan styra med ett enda finger, förklarar Jan-Inge Svensson, som är ingenjören bakom systemets programvara på Volvo Lastvagnar.

The Hamster stunt är ett av flera spektakulära reklamfilmer från Volvo Lastvagnars, som handlar om deras nya lastbilsmodeller. I The Hook står Volvo Lastvagnars chef Claes Nilsson på fronten till en Volvo FMX som hänger 20 meter över marken. I filmen The Ballerina Stunt, som släpptes i samband med lanseringen av nya FH, balanserar Faith Dickey på en lina mellan två Volvo FH-lastbilar som kör på en motorväg.
– Filmerna visar den nya tekniken hos våra nya lastbilar på ett helt unikt sätt. Vi kommer att bjuda på fler filmer med spektakulära tester framöver, avslöjar Claes Nilsson.

Klicka för att se filmen The Hamster Stunt.

Om artikeln

Publicerad: 2013-09-12 10:00
Kategori: Nyheter
Taggar: Hamster stunt Volvo Lastvagnar