Fotograf: Volvo Lastvagnar

Volvomekaniker redo för final i VISTA

Efter fyra veckor av tuffa semifinaler har 32 lag med personal från Volvoverkstäder från hela världen, kvalificerat sig för världsfinalen i VISTA 2012?2013 i Göteborg den 25 juni. Tävlingen bestod från början av över 17 000 deltagare i 4 471 lag från 93 länder och är den största tävlingen i sitt slag i världen.

Det hela inleddes i september förra året med den första omgången av tre med teoretiska frågor som lagen besvarade på plats i de egna verkstäderna. De bästa lagen kvalificerade sig till regionala semifinaler som hölls i april på olika platser i världen: Madrid (Spanien), Curitiba (Brasilien), Sydney (Australien) och Greensboro (USA). I semifinalerna testades lagens förmåga att felsöka olika tekniska problem och hitta lösningar på specifika problem. Bästa svenska lag, Franz Jäger från Finnveden i Växjö, placerade sig som sexa av totalt tjugo nordiska tävlande lag.

– Det engagemang och den kunskap som dessa lag uppvisade under semifinalerna var enastående, säger Jessica Lindholm, projektledare för VISTA.

Syftet med VISTA är att utveckla Volvomedarbetarnas kompetens och färdigheter och därigenom förbättra företagets eftermarknadstjänster. Det ska alltså ses både som ett stort kompetensutvecklingsevenemang och en tävling – på samma gång.

– Oavsett hur mycket erfarenhet de har sedan tidigare lär sig våra medarbetare nya färdigheter och förvärvar ny kunskap genom att delta i VISTA. I samband med VISTA 2012-2013 har redan drygt 17 000 personer genomgått extrautbildning, vilket kommer att ge en direkt positiv effekt på våra verkstäder världen över, säger Claes Nilsson, chef för Volvo Lastvagnar.

Världsfinalen i VISTA 2012-2013 hålls på Volvo Lastvagnars globala utbildningscenter i Göteborg den 25 juni.

Om artikeln

Publicerad: 2013-05-02 14:44
Kategori: Nyheter
Taggar: Tävling VISTA Volvo Lastvagnar