På en avlyst "motorväg" skapades en kraftig sidvindsstöt. Den demonstrerade på ett övertygande sätt Sprinters nya sidvindsassistent när den passerades i 100 km/h.Fotograf: Daimler På en avlyst "motorväg" skapades en kraftig sidvindsstöt. Den demonstrerade på ett övertygande sätt Sprinters nya sidvindsassistent när den passerades i 100 km/h.Fotograf: Daimler

Provkörd:

Nya Mercedes Sprinter

Nyheterna kring Mercedes nyttofordon fortsätter att dugga tätt. Senast ut på banan är den uppdaterade versionen av Sprinter. Den känns främst igen på sin nya front. Grillen har därmed samma formspråk som Actros, Antos, Arocs, Atego, Econic och Citan.

Proffs har varit i Düsseldorf och kört på varierande underlag, inklusive 150 km/tim lagligt på Autobahn. Ett ställe där modellens nya elektroniska sidvindsvakt kan komma väl till pass. Nyheten  är en påbyggnad av ESP och blir standard på Sprinter.

Modellen har dessutom fått fler nya säkerhetssystem som nödbromsassistans, varning för fordon i den döda vinkeln, filhållning samt automatiskt helljus.

Provkörningen kan du läsa mer om i Proffs nr 6-2013.

Om artikeln

Publicerad: 2013-05-17 11:21
Kategori: Nyheter
Taggar: Fordonsnyheter Mercedes Sprinter provkörning