Sex åkerier nominerade till Stora Åkeripriset

Den 15 maj delas Stora Åkeripriset ut. Det är femte året i rad som Sveriges Åkeriföretag uppmärksammar företag som satsar på miljö, lönsamhet, personal, trafiksäkerhet och innovation. Priset på 100 000 kronor delas ut till det åkeri som med störst framgång drivit dessa frågor under 2012.

– Åkerinäringen omsätter själv cirka 100 miljarder och sysselsätter cirka 60 000 personer. Med Stora Åkeripriset lyfter vi fram goda exempel bland våra medlemsföretag och sätter ljuset på framgångsrika åkeriföretag, säger Johan Lindström, vd på Sveriges Åkeriföretag.

Av de ursprungligen 35 nominerade företagen har sex gått vidare till finalen. Vinnaren bland dessa presenteras på Stora Åkeridagen som i år gästas av infrastrukturminister Catharina Elmsäter-Svärd och där debatterna styrs av Katarina Hultling, känd journalist och programledare.

Prissumman på 100 000 kronor skänks av Sveriges Åkeriföretag och bakom priset står Sveriges Åkeriföretag, QIII och Greater Than. Prissumman ska gå till en fortsatt utveckling av det vinnande företaget.

De sex nominerade företagen är Evald Karlssons Åkeri, Oskarshamn, Glimåkra Åkeri AB, Glimåkra, Schenker Åkeri AB, Göteborg, Trygve Bengtssons Åkeri, Sölvesborg, Wibax Logistics, Piteå samt ÖMT Åkeri AB, Östra Ljungby.

Stora Åkeridagen äger rum onsdagen den 15 maj kl. 13.30 – 18.00 på Musikaliska, Nybrokajen 11 i Stockholm. Utdelning av Stora Åkeripriset sker kl. 17:00.

Om artikeln

Publicerad: 2013-04-04 11:35
Kategori: Nyheter
Taggar: Stora åkeridagen Stora Åkeripriset Sveriges Åkeriföretag