Philip Hermansson, Carl-Philip Jonsson och Jonas Hansson.Fotograf: TYA

Carl-Philip säkrade en plats till Yrkes-SM

Carl-Philip Jonsson, 18 år från Moholm, säkrade en plats till Yrkes-SM vid gårdagens tävlingar i Skövde. Många duktiga ungdomar visade sina viktiga yrkeskunskaper, bland annat genom att skickligt manövrera lastbilar och truckar. Philip Hermansson från Skogsryd och Jonas Hansson från Uddevalla var också mycket framgångsrika.

Den andra av årets fem regionfinalen för unga yrkesförare lockade en stor publik till Skövde där 20 deltagare gjorde upp om placeringarna i ett strålande vårväder. De koncentrerade ungdomarna tävlade i praktiska moment som lastsäkring, fordonsmonterad kran och manöverkörning med lastbil.

– Jag tog det lugnt och gjorde allt i min egen takt. Det var nog det jag tjänade på. Trodde inte jag skulle ha en chans att vinna, så det var en riktig överraskning, säger Carl-Philip som körde ihop utmärkta 148 poäng av 175 möjliga. Efter examen från Vänergymnasiet i Mariestad, där dagens segare trivts mycket bra, hoppas Carl-Philip på ett jobb som yrkesförare till sommaren.

 

Läs även:

Eddie vann tävling för unga yrkesförare i Sjöbo

Om artikeln

Publicerad: 2013-04-17 08:14
Kategori: Nyheter
Taggar: Tävling TYA Unga yrkesförare Volvo Lastvagnar