NY LASTBILSSERIE FRÅN SCANIA
Fotograf: Scania

Scania Streamline

Ny serie lastbilar presenteras idag

Scania presenterar idag en ny serie lastbilar, Streamline, som med förfinad teknik och nya lösningar ska göra det möjligt för Scaniakunderna att minska bränsleförbrukningen med upp till åtta procent på sina fjärrbilar.

Den potentiella bränslebesparingen fjärrtransporter är upp till 8 procent med den andra generationens Euro 6-motorer. Motsvarande besparing för Euro 3/4/5 är upp till 5 procent, skriver Scania i ett pressmeddelande.
– Scania har sedan länge haft starkt fokus på bränsleförbrukning, säger Scanias försäljnings- och marknadsdirektör Henrik Henriksson.

Scania har dessutom utformat nya tjänster för att hjälpa både förare och åkeri i deras dagliga arbete samt vid interaktion med verkstaden. För att öka drifttiden och minska tiden som krävs för ett verkstadsbesök, får Scanias verkstäder nu tillgång till nedladdning av diagnostiska data direkt från bilen ute på vägen.

Scania Streamline är namnet på Scanias nya G- och R-serielastbilar som optimerats ytterligare för låg bränsleförbrukning.

Proffs är just nu på plats hos Scania för att ta del av företagets nyheter. Vi kommer inom kort att berätta mer om nya Streamline.

Om artikeln

Publicerad: 2013-03-21 14:02
Kategori: Nyheter
Taggar: Fordonsnyheter Scania Streamline