Fotograf: Sven-Erik Lindstrand

Arocs – Mercedes nya anläggningsbil

Inför drygt 200 inbjudna fackjournalister avtäcktes på måndagskvällen Mercedes senaste modellserie, Arocs, som är avsedd för tung anläggningskörning. Detta ägde rum i den stora Bavaria-filmstudion i München. Den officiella premiären kommer att sker på på Bauma-utställningen i april, också den i München.

Arocs är optimerad för hårda tag. En variant, 8×4, är speciellt anpassad för betongkörning. Genom att använda lättare komponenter lastar tombolan 8 kubikmeter, vilket är en halv kubik mer än motsvarande, nuvarande modeller.

Det kan enligt Daimler översättas till 50 000 kronor i ökade intäkter om året vid ett 70-procentigt utnyttjande (inte alltid fulla lass).
Arocs presenteras mer utförligt i Proffs nr 2-2013.

Om artikeln

Publicerad: 2013-01-29 09:03
Kategori: Nyheter
Taggar: Anläggning Mercedes Arocs Ny modell