Tomtesläde i MAN-tappning.Fotograf: MAN

MAN rullar ut på traditionell julturné

Även i år kommer MAN:s jullastbil att skapa tindrande ögon hos barnen vid daghem, barnbyar och julmarknader.
Lasten består av choklad och mjukisdjur.

MAN:s trailerekipage, ordentligt juldekorerat, kommer att göra en turné i södra Tyskland från och med i början av december fram till och med julafton. Under turnén kommer jullastbilen att besöka daghem, barnsjukhus, SOS barnbyar och andra sociala inrättningar. Naturligtvis stannar bilen även vid ett antal julmarknader. Jultomten kommer i år att dela ut chokladbitar med lastbilsmotiv och mjukisdjur till barnen.

På trailerns sidor kommer MAN att önska god jul på ett antal olika språk, vidare kommer det nydesignade lejonet att visas upp i ett vinterlandskap som belyses av ett praktfullt norrsken.

Att MAN-tomten inte ska kunna ta sig fram, är nog ingen större risk. Dragbilen är en MAN TGX 18.540 4x4H med HydroDrive.
XXL-hytten är lackerad i ”Nightfire Red Metallic”. Trainees från MAN Truck & Bus i München har dekorerat ekipaget med 200 meter långa ljusslingor och ramat in grillen med flera hundra LED-lampor.

2012 års jullastbil finns som modell i skala 1:87, även en juldekorerad MAN Lion’s Coach i samma skala finns till försäljning på www.man-shop.eu.
MAN kommer att skänka en euro för varje såld modell till SOS Barnbyar.

Om artikeln

Publicerad: 2012-11-29 18:15
Kategori: Nyheter
Taggar: Julturné MAN Välgörenhet