Fotograf: Femern A/S

Nu ska Fehmarnprojektet igång

I börjar av oktober tog Femern A/S det första steget för att genomföra ett av Europas största bygg- och anläggningsprojekt någonsin. Det innebär att de gör en utvärdering om de konsortier som anmält sitt intresse att medverka vid byggandet har teknisk och ekonomisk kraft för att klara av uppgiften.

Därefter kommer de förhandsgodkända konsortierna att få tillgång till anbudsmaterialet. Man räknar med att en lång rad av världens största entreprenörsföretag kommer att vara med och konkurrera om ett eller flera av de stora kontrakten när anbudsprocessen väl är igång.

Den cirka 19 kilometer långa fasta förbindelsen mellan Danmark och Tyskland ska enligt planerna bestå av en sänktunnel med en total budget på 40,7 miljarder danska kronor.

Om artikeln

Publicerad: 2012-10-24 14:26
Kategori: Nyheter
Taggar: