Fotograf: MAN

Tyska TÜV:

Minst fel på MAN

I den senaste rapporten från den tyska tillsynsmyndigheten TÜV angående kontroll av yrkesfordon utmärker sig MAN:s lastbilar i modellserierna TGL, TGM, TGS och TGX genom att ha det minsta antalet fel för fordon som är mellan ett och fem år gamla.

”Med en andel på 78 procent felfria fordon i den yngsta åldersgruppen (ett år gamla) intar MAN topplaceringen, något som även gäller för de fem år gamla med 48 procent felfria fordon”, heter det i rapporten TÜV Report Nutzfahrzeuge, som offentliggjordes i samarbete med facktidningen Verkehrsrundschau Extra, nr 38/2012.

I kategorin ”Allvarliga fel” hamnar de mellan ett till fem år gamla MAN-lastbilarna också långt ifrån de sämsta bilarna. Medan kontrollörerna hittade 4,7 procent allvarliga fel på MAN:s ett år gamla bilar, låg felkvoten på den sämst placerade producenten i denna åldersgrupp på 10,4 procent.

 

Om artikeln

Publicerad: 2012-10-24 05:58
Kategori: Nyheter
Taggar: MAN TÜV