Så här ser nya Volvon ut utan maskering.Fotograf: Ur Volvo Lastvagnars reklamfilm

Så ser Volvos nya lastbil ut!

Foton på Volvos nya lastbil har florerat i mängder på senare tid. De flesta av bilderna är uppenbart manipulerade, vissa föreställer modellbilar.
Men nu har en video läckt ut och våra kollegor på norska TransportMagasinet har fått ta del av en video med den nya bilmodellen. En reklamfilm som visar den nya Volvolastbilen.
Om filmen "läckt" eller om det rör sig om ett medvetet reklamtrick från Volvo, låter vi vara osagt.

Den officiella lanseringen sker först den 5 september och det är ovanligt att lastbilstillverkare läcker bilder i förväg inför en lansering. Påminner starkt om Apple som råkat ”glömma” nya modeller av till exempel iPhone på någon krog. Vinsten med detta stavas ”publicitet”.

Som framgår av bilderna kan man tydligt se att Volvo har valt att behålla fordonets karaktäristiska linjer. Det är ingen tvekan om att detta är en FH. Hytten är dock mycket rakare än tidigare. Det ger mer volym inuti. Volym som vi är övertygade om att Volvo har utnyttjat maximalt.

Insatta källor har tidigare berättat för Proffs om att den nya Volvon är en ”nyhet rakt igenom”. Spänningen stiger inför lanseringen och det spekuleras även om hur Volvo kommer att presentera bilen för fackpressen. Magikern Joe Labero har nämnts i sammanhanget. I en intervju som Proffs gjorde med Labero för ett par år sedan fick Labero frågan om han någonsin trollat bort en lastbil. Svaret på den frågan blev nej. Men det var då.

Även om Lastbil 2012 på Elmia ligger tätt före det officiella lanseringsdatumet, kommer bilen inte att visas på mässan. Däremot kommer man enligt insatta källor att visa tekniska nyheter som kommer att finnas i den nya lastbilsmodellen.

Om artikeln

Publicerad: 2012-08-15 19:52
Kategori: Nyheter
Taggar: Fordonsnyheter Nya Volvon Volvo Lastvagnar