Vi får kanske inte njuta av Börje Jönssons fina "gammelbil". Men garanterat kommer det att finnas många andra fina gamla trotjänare på plats i Strängnäs.Fotograf: Göran Rosengren

Saknad marknad har premiär på

Stockholm- & Queen of the Road Truck Meet

Just nu pågår ett febrilt arbete med att organisera Stockholm- och Queen of the Road Truck Meet. Lastbilsutställningen som kommer att bli Sveriges största med drygt 310 anmälda utställningsekipage.
Mari Berglund ingår i arrangörsstaben och har hand om veteranbilarna och den alldeles unika veteranlastbilsmarknaden.

Veteranlastbilar har sedan länge sina egna utställningar och rallyn. Nu på lördag, den 5 maj, kommer till exempel ”Tunga Rallyt Väst” att gå av stapeln. Men Mari Berglund känner att det hittills har saknats något viktigt i dessa sammanhang.
– Jag har varit på veteranlastbilsträffar och veteranlastbilsrallyn sedan 2008, i Sverige men även i Danmark och i Holland. Jag älskar att se och höra dessa gamla fordon, men jag har saknat en riktig veteranlastbilsmarknad där det säljs eller byts gamla lastbilsdelar, förklarar hon.

Mari är i sanning en handlingens kvinna, därför var det så klart inga diskussioner om hur hon skulle råda bot på ”missförhållandet”. Hon anordnar tillsammans med sina kollegor på Stockholm- och Queen of the Road Truck Meet en veteranlastbilsmarknad.
– Vad jag kan konstatera finns det ingen renodlad veteranlastbilsmarknad. Veteranmarknad finns, men där säljs det allt möjligt till maskiner, mopeder och så vidare. Så nu ska det bli kul att se hur väl det slår ut.

Till veteranbilsklassen, som är öppen för lastbilar som är 30 år eller äldre, har idag cirka 20 ekipage anmälts. Klassen bedöms av två riktigt ”tunga” namn i veteranlastbilssammanhang.
– Då det stod klart att jag skulle få äran att hålla i veteranbilarna på utställningen, var min första tanke att jag så klart måste ordna en trovärdig och kompetent jury. Jag är så stolt över att därför kunna presentera Stefan Andersson, som äger och driver Alutrans AB, samt Kenneth Hedegård från Karlskoga. Kenneth som arrangerar Svartå Veteranträff i samarbete med ÅHS, Åkerihistoriska Sällskapet, berättar en sprudlande glad Mari.
– Jag tror stenhårt på idén, som du märker, skrattar hon.

– Och utställningen för tjejer, Queen of the Road Truck Meet, ska bli så rolig att få uppleva. Angela Soltun Larsson är så fantastiskt duktig på att ordna och fixa. Det här blir hur kul som helst. Men det gäller ju förstås i allra högsta grad även folket som omgärdar hela eventet. Stockholm Truck Meet kommer att bli en succe, utbrister hon avslutningsvis.

Stockholm Truck Meet och Queen of the Road Truck Meet går av stapeln den 18 – 19 maj på Malmby Fairground i Strängnäs.
Mer information hittar du på www.sthlmtruckmeet.se.

 

Om artikeln

Publicerad: 2012-05-03 09:10
Kategori: Nyheter
Taggar: Mari Berglund Queen of the Road Truck Meet Stockholm Truck Meet Veteranlastbilsmarknad