Fotograf: Ligier

Sverigepremiär för elektrisk minilastbil på MaskinExpo

På årets MaskinExpo vågar vi lova många nyheter och Sverigepremiärer. En av de sistnämnda levereras av Delay Sweden AB, deras senaste import ? Ligier El-minilastbil.

Ligier, El-minilastbil, tillverkas i Frankrike. Från början var Ligier sportbilstillverkare, men när energikrisen slog till på 1970-talet valde man att istället att börja tillverka de betydligt mer energisnåla mopedbilarna. Idag levererar företaget el-fordon till bland annat den Franska posten och nu lanseras den lilla lastbilen även i Sverige.

Minilastbilens maxhastighet är 45km/h och har en räckvidd upp till 70 kilometer. Fordonet är utrustat med underhållsfria batterier samt en integrerad laddare som fungerar med 220 volts 10A uttag. Att den är mopedbilsregistrerad betyder att det är tillåtet att framföra fordonet från 15 års ålder.

På årets MaskinExpo kan du ta en närmare titt på den lilla lastbilen.

Om artikeln

Publicerad: 2012-04-03 21:15
Kategori: Nyheter
Taggar: Elfordon Ligier Minilastbil Sverigepremiär