Ful, snygg eller "bara" djärv..?Fotograf: Ford

Premiär för Ford Transit Custom

Den nya modellen Ford Transit Custom gjorde igår sin världsdebut på transportbilmässan i Birmingham. Ett pressmeddelande från Ford beskriver att bilen ska ta 1-tonsmarknaden för transportbilar till en ny nivå vad gäller stil, körglädje och funktionalitet.

Transit Custom representerar en helt ny generation transportfordon i 1-tonsklassen från Ford och är ett viktigt steg i bilföretagets satsning på att förstärka sitt utbud av transportbilar fram till år 2014. Och designen är djärv. Med småbilsliknande interiör och, enligt Ford, ”enastående köregenskaper” vänder sig Transit Custom till ett utökat kundsegment.
Biltillverkarens förhoppning är att bilen ska tilltala en bred grupp yrkesutövare, hantverkare och småföretagare.

Ford sparar inte på superlativen när de beskriver Transit Customs lastkapacitet, kvalitet och låga driftskostnader.
– Det är en snygg och modern van som kunderna med stolthet kommer att parkera utanför bostaden – samtidigt som den har kvar den tuffa attityden som man förväntar sig av en Transit, säger Jesus Alonso, Ford Europas chef för marknadsföring, försäljning och service av transportbilar.

Lanseringen av den nya modellserien är startskottet för Fords förändringar av sitt globala transportbilsutbud. Fler nya modeller kommer att lanseras de kommande månaderna och biltillverkaren lovar att 2012 kommer att bli ett ”spännande år vad gäller transportbilar.”

Proffs ser fram emot att få provköra bilen. Därefter kommer du att kunna läsa i tidningen om Fords ord håller i praktiken.

Om artikeln

Publicerad: 2012-04-25 12:26
Kategori: Nyheter
Taggar: Ford Transit Custom Fordonsnyheter Lättlastare Van