Ivar Ho?ckert, Alfred Nilsson Thorell och Jonathan Jonsson.

Alfred vann tävling för unga yrkesförare i Sjöbo

Alfred Nilsson Thorell från Borrby, snart 19 år, säkrade en plats till Yrkes-SM vid dagens spännande tävling. Många duktiga ungdomar visade sina viktiga yrkeskunskaper, bland annat genom att skickligt manövrera lastbilar och truckar.
Ivar Höckert från Klippan och Jonathan Jonsson från Åseda var också mycket framgångsrika.

Den första regionfinalen för unga yrkesförare lockade en hel del trogen publik till utomhusområdet vid Malenagymnasiet där 18 deltagare gjorde upp i soligt men lite blåsigt väder. De koncentrerade ungdomarna tävlade i praktiska moment som lastsäkring, fordonsmonterad kran och manöverkörning med lastbil.
– Bra tävling, trodde inte alls att jag skulle vinna! Nu ser jag fram emot att börja arbeta som yrkesförare på riktigt. Jag har trivts hela gymnasietiden med bra lärare, fordon och fin sammanhållning på skolan, säger Alfred.

Alfred som går på Malenagymnasiet i Sjöbo fick imponerande 90 poäng av 100 möjliga.
TYA, Transportfackens Yrkes- och Arbetsmiljönämnd var arrangör. Bo Lindman från TYA var huvuddomare och tävlingsansvarig.
– Det blev en mycket lyckad tävlingsdag, med spännande tävlingar och fin stämning bland deltagarna. Många intresserade besökare och ett soligt vårväder bidrog till ett bra arrangemang. Från TYA vill vi också tacka Malenagymnasiet i Sjöbo, som med stöd av lärare från Nils Holgerssongymnasiet i Skurup, Framtidsgymnasiet i Malmö och Svalöfs gymnasium, gjorde ett verkligt fint arbete, säger Lindman.

Tvåa blev Ivar Höckert, från Klippans gymnasieskola (88 poäng). På tredje plats kom Jonathan Jonsson, Åseda (84 poäng).
Vid regionfinalen i Sjöbo tävlade totalt 18 elever från 9 skolor. Vinnaren Alfred har nu möjlighet att vinna Yrkes-SM i Malmö i år och kan därmed kvalificera sig för Yrkes-EM (EuroSkills).

TYA arrangerar i samarbete med Volvo Lastvagnar fem regionfinaler. Volvo är huvudsponsor och lånar ut toppmoderna tävlingsfordon.

Om artikeln

Publicerad: 2012-04-19 20:41
Kategori: Nyheter
Taggar: TYA Yrkes-SM