Ny tryckteknik från Bridgestone öppnar upp för egna motiv på däcksidorna. Fotograf: Bridgestone

Ny teknik från Bridgestone öppnar för egen design på däcksidorna

Bridgestone har utvecklat en ny grafisk tryckteknik som gör det möjligt att i framtiden kunna trycka sina egna bilder och logotyper på däcksidorna. Enligt däcktillverkaren ska däcket dessutom bli miljövänligare än dagens däck med till exempel vita sidor.

Bridgestone Corporation har utvecklat en ny grafisk tryckteknik för däck, som helt skiljer sig från alla de tekniker för däcktryck eller färgning som finns på marknaden idag.

Fram tills nu har vitt gummi använts på däckens sidväggar för däck med vit sida eller vita bokstäver. Den här processen kräver att stora mängder vitt gummi används för att förhindra missfärgning och ge hållbarhet. Denna konventionella tillverkningsprocess bidrar även till att ge däcket en högre vikt.

Bridgestones nya teknik för grafiskt däcktryck innebär att man använder ett grundlager för att skydda mot missfärgning. Nya färger, som har utvecklats speciellt för den här tekniken och ett täcklager som skyddar mot externa skador på ytan, betyder att man inom kort kan erbjuda ett sortiment av mer kreativt utformade däck, som samtidigt är bränsleeffektiva och skonsamma mot miljön, eftersom de inte bär på någon extra vikt.

Man kommer nu fortsätta att utforska alla de nya möjligheter som den här nya grafiska däcktryckstekniken medför. Exempelvis öppnar tekniken upp för att kunden kan få sina egna mönster eller fotografier tryckta på däckens sidväggar, och sedan ändra eller ta bort dem, om så önskas.

Tanken är är att snabbt få ut den här grafiska däcktryckstekniken på marknaden. Om tekniken kommer att kunna användas på däck till tyngre fordon, har vi i skrivande stund inte fått svar på.

Om artikeln

Publicerad: 2012-01-24 08:25
Kategori: Nyheter
Taggar: Bridgestone Däck Däcksidor Innovationer Ny teknik