Noggrannare åtdragning med digitalt verktyg från Kamasa

Kraven från bilfabrikanterna är idag mycket precisa när det gäller hur bultar ska dras åt vid service och reparationer, något som ska ske på exakt samma vis som när bilen monterades i fabrik. Detta kräver att verkstäderna inte bara mäter upp rätt åtdragningsmoment utan ofta också drar åt bulten en extra gång men nu i ?vinkel?. Först måste man till exempel mäta upp 100 Nm och sedan 90°.

Med Kamasa Tools nya digitala momentindikator kan man montera med både kontrollerat åtdragningsmoment och kontrollerad vinkel – i ett och samma verktyg. Mätinstrumentet är mycket exakt och mäter åtdragningsmomentet med ± 2% precision och vinkel med ± 3% noggrannhet.

Verktyget har ett slagtåligt kompositchassi samt en kärna av stål och metall. Det är utrustat med displaybelysning och både track- och peakfunktion. Vid åtdragning mellan 40 och 200 Nm samt mellan 5° och 360° indikerar momentindikatorn med både ljud och dioder.

Om artikeln

Publicerad: 2012-01-31 19:15
Kategori: Nyheter
Taggar: Kamasa Tools Momentindikator verktyg