SKARASLÄTTSHÄRVAN

Advokaten:

Alla fakturor är korrekta

Idag inleddes rättegången i Göteborgs tingsrätt mot sju personer med kopplingar till företagsgruppen runt Skaraslättens Transport AB. Åtalet gäller bland annat grovt skattebrott, grovt bokföringsbrott och grov oredlighet mot borgenär.

Den huvudmisstänkte före detta vd:n i Skaraslättens Transport AB, har under dagen konsekvent nekat till alla anklagelser.

Kammaråklagare Johan Isaksson visade bland annat upp ett antal fakturor som han menar har använts för att dölja svarta löneutbetalningar. Den åtalades advokat, Lars Brandell, menar dock att varenda faktura äger sin riktighet.
– Alla fakturor är korrekta, säger advokaten till SR Skaraborg.

Under rättegången försvarade sig den misstänkte före detta vd:n med att det inte alls är konstigt med stora transaktioner mellan olika företag.
Men åklagaren är säker på sin sak. Fakturorna är falska och enbart avsedda att vilseleda myndigheterna.
– Ett vanligt trick i de här sammanhangen är nämligen att låta andra företag ställa ut fakturor som flyttar över ansvaret för arbetsgivaravgifter och källskatter på de här företagen, som typiskt sett då inte har någon bokföring och som inte redovisar några skatter, kontrar Isaksson i en intervju med SR Skaraborg.

Det är en diger samling material som ska redovisas i rätten och totalt kommer drygt 20 personer att höras under de tio rättegångsdagarna.

Läs även:

Skaraslättens förre vd inför rätta idag

Falska fakturor skulle dölja svart arbetskraft – Sju åtalade i Skaraslättshärvan

Företrädare för Skaraåkeri misstänks för ekobrott

Företrädare för Skaraåkeri omhäktad – igen

Företrädare för Skaraåkeri fortsatt häktad

Vd i Skaraåkeri misstänks för grovt skattebrott

Läs också tidningen Proffs, nr 1-2012

Om artikeln

Publicerad: 2012-01-17 17:06
Kategori: Nyheter
Taggar: