Volvos lastbilsleveranser upp i oktober

Volvo Lastvagnars leveranser under oktober ökade med 39 procent jämfört med motsvarande period förra året - till 11 110 lastbilar.

Totalt uppgick leveranserna i Europa till 4 628 lastbilar i oktober, en ökning med 34 procent jämfört med motsvarande period 2010.

I östra Europa steg lastbilsleveranserna med 130 procent under oktober, leveranserna i Ryssland fortsatte på en hög nivå och steg med 150 procent till 561 fordon, jämfört med oktober 2010.

Leveranserna i Brasilien steg med 24 procent under oktober, jämfört med motsvarande period 2010. Vid transportmässan Fenatran i São Paulo, som pågick 24-28 oktober, noterades ett mycket stort kundintresse för Volvos introduktion av lastbilar med motorer som klarar avgaskraven i enlighet med Euro 5. Volvo var den första lastbilstillverkaren att introducera Euro 5 i Brasilien och tekniken finns sedan juli i år tillgänglig för Volvos lastbilar i landet.

Sammantaget ökade leveranserna i Sydamerika med 30 procent till 2 050 lastbilar.

I Nordamerika ökade leveranserna i oktober med 51 procent till 2 501 lastbilar jämfört med oktober 2010. Efterfrågan var fortsatt stark inom segmentet för fjärrtransporter. Den låga bränsleförbrukningen hos Volvos motorer anpassade för avgaskraven US10, i kombination med växellådan I-shift, fortsätter att tas emot mycket positivt av kunderna, skriver Volvo Lastvagnar i sitt pressmeddelande.

Om artikeln

Publicerad: 2011-11-16 09:13
Kategori: Nyheter
Taggar: