TNT byter VW mot MB

TNT Express i Sverige byter ut sin flotta av VW Transporter och ersätter dessa med 16 stycken nya Mercedes Sprinter. De nya bilarna erbjuder bland annat ett lastutrymme i ståhöjd vilket ger en kraftigt förbättrad arbetsmiljö åt chaufförerna.

Genom att lastutrymmet är betydligt högre i Mercedesbilarna kan chaufförerna stå upp utan att kröka ryggen när de arbetar. Dessutom är nivån på bilarnas lastutrymme i samma höjd som lastkajerna vilket innebär stora fördelar i form av god arbetsmiljö vid sortering och vid lastning och lossning.
– Vi ser hela tiden över vår fordonsflotta och uppdaterar den när behovet uppstår. De här bilarna är efterlängtade bland våra chaufförer. Vi är väldigt glada över att kunna erbjuda vår personal denna förbättring avseende arbetsmiljö, det har varit prioriterat för oss, säger Stephen Naylor vd TNT Express.

En ytterligare fördel med de nya bilarna, utöver den förbättrade förar- och arbetsmiljön, är att Mercedes Sprinter rymmer mer gods än VW Transporter, menar TNT i sitt pressmeddelande.
Totalt är 16 bilar beställda. De första sex levereras i dagarna, resten levereras successivt under hösten.

Om artikeln

Publicerad: 2011-11-01 09:41
Kategori: Nyheter
Taggar: