Polisen skickade specialtransport under för låg bro

Den tyska polisen släpp betala ersättning efter en uppseendeväckande dom i tyska Koblenz, berättar tyska logistiktidningen DVZ. Det var nämligen poliser som körde före en specialtransport med fyra meter hög last in under en alldeles för låg bro.

Poliserna hade tagit fel på transportväg eftersom de hade två specialtransporter samma natt. Så de körde före och visade vägen för den ena specialtransporten som då rammade bron och orsakade skador för drygt en halv miljon kronor. En kostnad som speditören menade polisen skulle betala eftersom det var de som ledde in transporten på fel väg.

Domstolen menade dock att polisen inte medföljer för att säkra att transporten kommer säkert och hel fram utan är med för att säkra att andra trafikanter inte är i fara på grund av specialtransporten.

Domstolen avgjorde att det fortfarande är transportören som har ansvaret för vägval och att godset kommer säkert fram.

Om artikeln

Publicerad: 2011-11-05 07:00
Kategori: Nyheter
Taggar: