Nu kan du hyra MAN i Sverige

Först i Tyskland, Polen, Ungern och Danmark. Nu introduceras MAN Rental även på den svenska marknaden.

Efter den lyckade introduktionen av MAN Rental, senast i Danmark, så har turen nu kommit till Sverige. I en marknad som präglas av en viss nervositet kan parametrar som flexibilitet och ekonomiskt oberoende ha en avgörande betydelse för lastbilskunden när han planerar för att investera i nya fordon.
– Vid planeringen av den svenska introduktionen har vi arbetat tätt samman med MAN:s svenska säljorganisation, säger Sören B Christensen, ansvarig för MAN Rental i Sverige.

– Vi har frågat säljarna om vad de uppfattar som kundernas viktigaste behov för att hyra lastbilar. Svaret blev, det ska vara enkelt och problemfritt så därför har vi valt tre olika typer av dragbilar som väl stämmer överens med den svenska marknadens krav, tillägger han.

Bilarna som kommer att finnas för uthyrning är MAN TGX 18.440 4×2 BLS dragbil, TGX 26.480 6×2/4 BLS puscher samt TGX 26.480 6×2-2 boggidragbil. Alla bilarna är utrustade med den mellanhöga sovhytten XLX och MAN TipMatic växellåda.

Förutom dragbilar kommer också Euro-Leasings trailers från Schmitz och Krone att hyras ut.
MAN Rental kommer att finnas vid fyra MAN anläggningar i Sverige, Helsingborg (som också är MAN Rental’s huvudkontor), Stockholm, Göteborg och Jönköping.

MAN Rental är ett ungt företag inom uthyrningsområdet, det etablerades år 2009, och ingår som en del i Euro-Leasing GmbH som är ett helägt dotterbolag till MAN Truck & Bus AG och har sitt huvudkontor i tyska Sittensen. Företaget förfogar över drygt 4 300 dragbilar och 9 500 släp- och påhängsvagnar.

Om artikeln

Publicerad: 2011-11-18 14:46
Kategori: Nyheter
Taggar: