MAN ökar sitt engagemang i Indien

MAN Truck & Bus AG tar över det indiska "joint venture" företaget MAN Force Trucks Pvt. Ltd. De två ägarparterna har enats om att detta gäller från och med idag den 21/11-2011. Förutsatt att alla nödvändiga godkännanden fås kommer avtalet att gälla från och med årsskiftet.

År 2006 grundades ett ”joint venture” mellan de båda företagen för produktion av tunga MAN CLA lastbilar för den indiska marknaden och för export till länder i Asien och Afrika. Produktsortimentet har omfattat chassier för tippbilar för anläggningsindustrin och dragbilar för fjärrtrafik.

Under 2008 ökade MAN Truck & Bus sitt ägande i MAN Force Trucks från 30 till 50 procent. Genom förvärvandet av Force Motors Ltd:s aktier får MAN Truck & Bus ansvar för tillverkning och försäljning av MAN CLA såväl inom som utanför Indien.

Med denna strategiska investering, som bygger på ett långsiktigt åtagande, understryker MAN Truck & Bus den indiska marknadens stora betydelse i samband med den beslutade BRIC-strategin.

MAN Truck & Bus och Force Motors kommer att fortsätta samarbeta även i framtiden. Genom ett avtal kommer Force Motors fortsätta att leverera delar och komponenter för produktionen av MAN CLA, allt enligt ett pressmeddelande från MAN.

Om artikeln

Publicerad: 2011-11-21 15:00
Kategori: Nyheter
Taggar: