Hesslin ny vd på DHL Freight

Peter Hesslin tillträder som ny VD på DHL Freight (Sverige) AB. Han efterträder nuvarande VD Stefan Nilsson vid årsskiftet. Peter Hesslin kommer närmast från en tjänst som chef för DHL Freights inrikesverksamhet i Sverige.

Från den 1 januari 2012 tar Peter Hesslin, 41 år, över som verkställande direktör för DHL Freight i Sverige efter beslut att dela upp chefskapet över Norden och Sverige. Stefan Nilsson kommer att kvarstå som nordisk koncernchef (CEO Nordic) med ett övergripande ansvar för såväl Sverige som de övriga nordiska länderna, inklusive Baltikum.

Peter Hesslin har lång erfarenhet inom DHL bakom sig, med ett flertal ledande positioner både i Sverige och internationellt. Peter började sin bana inom DHL 1992 i Malmö och har arbetat på DHL:s kontor i Bryssel, London och Köpenhamn. Som chef för inrikesverksamheten har Peter ansvarat för parti, styckegods, paket och Service Point.

Om artikeln

Publicerad: 2011-11-30 10:36
Kategori: Nyheter
Taggar: