Ulla Hamilton och Helena Söderberg, projektchef på NL31 Zublin-Pihl och entreprenören som sköt salvan, diskuterar genomslaget.Fotograf: Mikael Ullén

Ulla Hamilton:

En milstolpe i bygget av Norra Länken

Nu har ännu en milstolpe för Norra länken passerats i och med att Trafikverket i närvaro av kontrakterade byggbolag, medier och Stockholms stad genomförde det sista tunnelgenomslaget under torsdagen den 24 november. I och med sprängningen är det hål i berget hela vägen från Norrtull till mynningarna vid Frescati och Hjorthagen.

– Norra länken är ett viktigt projekt för att sänka belastningen på Stockholms vägnät. När Norra länken är färdigställd avlastas i dag hårt trafikerade gator så som Valhallavägen och Roslagsvägen samtidigt som vi skapar förutsättningar för viktiga stadsdelar som Hagastaden och Norra Djurgårdsstaden som är under planering och utveckling i Stockholm just nu, säger trafikborgarrådet Ulla Hamilton (M).

– Tillsammans med Förbifart Stockholm och Södra länken får vi med Norra länken tre fjärdedelar av den kompletta ringled som Stockholm behöver som växande storstad, förklarar Ulla Hamilton.

Om artikeln

Publicerad: 2011-11-25 22:23
Kategori: Nyheter
Taggar: