Norska tullen gjorde rekordbeslag

Den kroatiske föraren körde en svenskregistrerad långtradare över gränsen mot Norge. Han hade tänkt sig att spä på den egna hushållskassan ge...

Den kroatiske föraren körde en svenskregistrerad långtradare över gränsen mot Norge. Han hade tänkt sig att spä på den egna hushållskassan genom att ta med sig en del alkoholhaltiga drycker till broderlandet i väst, men ett tränat ”tullöga” kom emellan. Att låtsas köra ett tomt ekipage som i själva verket är lastat med 30 000 liter alkoholhaltiga drycker, skulle snart visa sig vara ganska korkat.
Förarens dåliga affärsidé kommer nu att få rättsliga följder. Hittills har han berättat att spriten kom från Tyskland, rapporterar norska NRK.
Beslaget är det största som någonsin har gjorts i Norge och om smugglingen hade lyckats, hade det inneburit att den norska staten gått miste om 2,3 miljoner norska kronor i skatteintäkter, skriver nyhetssajten ”tungt.no” på sin hemsida.

Om artikeln

Publicerad: 2011-10-21 13:50
Kategori: Nyheter
Taggar: Alkohol Norge tull