Scandlines satsar på HH-leden

Färjerederiet Scandlines satsar drygt 130 miljoner kronor på att bygga om de övriga tre färjorna på leden Helsingborg-Helsingör. Detta sedan omb...

Färjerederiet Scandlines satsar drygt 130 miljoner kronor på att bygga om de övriga tre färjorna på leden Helsingborg-Helsingör. Detta sedan ombyggnaden av färjan Hamlet, som kostade 40 miljoner kronor och blev en succé.
– Våra kunder har gett Hamlet höga betyg. Vi börjar därför med att bygga om Tycho Brahe under sensommaren, därefter Mercandia IV och Aurora och hoppas bli färdiga under våren 2012, berättar linjechefen Henrik Rörbaeck till Helsingborgs Dagblad.
Det är Stena Line som äger svenska Scandlines AB och HH-ferries samt det dansk/tyska rederiet Scandlines GmbH.

Om artikeln

Publicerad: 2011-08-12 00:00
Kategori: Nyheter
Taggar: