Minutupplöst färdskrivare från Stoneridge

Stoneridge lanserar nu sin nya "minutupplösta" färdskrivare SE5000 Exakt, som enligt företaget medger en mer relevant beräkning av körtiden och g...

Stoneridge lanserar nu sin nya ”minutupplösta” färdskrivare SE5000 Exakt, som enligt företaget medger en mer relevant beräkning av körtiden och ger förare med många stopp i genomsnitt 45 minuters extra körtid per dag. Det innebär i så fall hela 129 extra körtimmar per förare varje år. Lastbilsförare ska även kunna spara tid genom enklare inmatningar och snabbare nerladdningar, menar man hos Stoneridge.
De senaste tilläggen till lagstiftningen runt användningen av färdskrivare inom Europeiska Unionen träder i kraft den 1 oktober 2011 men redan nu kan de monteras in lastbilar och bussar.
Nyheten är att färdskrivarna nu lagrar körtid på ett nytt sätt som gör att det lagras mindre körtid än tidigare generationers färdskrivare vid många korta stopp. Fordonet kan också flyttas kortare sträckor utan att rasten eller vilan bryts, vilket löser problem som branschen plågas av idag.

Om artikeln

Publicerad: 2011-06-17 00:00
Kategori: Nyheter
Taggar: