Volvo räknar varje droppe

Volvo Lastvagnar startar en kampanj för att öka kunskaperna om bränsleeffektivitet, Varje droppe räknas. - Bränsleförbrukningen kan sänkas väs...

Volvo Lastvagnar startar en kampanj för att öka kunskaperna om bränsleeffektivitet, Varje droppe räknas.

– Bränsleförbrukningen kan sänkas väsentligt med relativt enkla medel. Det är bra för våra kunder och bra för miljön och det vill vi nå ut bättre med, säger företagets vd Staffan Jufors.
Volvo Lastvagnar menar att det kostar miljarder att utveckla en ny motorgeneration för att möta hårdare krav på utsläpp av främst partiklar och kväve. En utveckling som i bästa fall minskar bränsleförbrukningen och CO2-utsläppen med någon enstaka procent. Samtidigt har relativt enkla åtgärder visat sig kunna ge flera gånger större besparingar.
– Oftast får hårdvaran uppmärksamheten. Den är viktig, men ännu viktigare är att vi nu har kopplat ett helhetsgrepp som utifrån kundernas verksamhet siktar på optimal energianvändning och minskad miljöbelastning. Det handlar både om stora och små steg, säger Volvo Lastvagnars vd Staffan Jufors.
Hur man än vänder och vrider på frågan så är föraren kanske den viktigaste ”komponenten” i bilen när det handlar om att spara bränsle. Rätt hjulinställning, däck och lufttryck är andra faktorer som kan spara stora summor i ett åkeri. Och miljön förstås.
På internetsajten www.volvotrucks.com/everydropcounts visar Volvo Lastvagnar exempel på stora och små besparingsåtgärder.

Om artikeln

Publicerad: 2011-05-20 00:00
Kategori: Nyheter
Taggar: