ROR-axlar även i framtiden

Pressinformation från Meritor har tidigare gjort gällande att produktionen av släpvagnsaxlar i Wales kommer att upphöra i augusti i år. Bevola, n...

Pressinformation från Meritor har tidigare gjort gällande att produktionen av släpvagnsaxlar i Wales kommer att upphöra i augusti i år. Bevola, nordisk representant för ROR-axlar, vill via ett pressmeddelande förtydliga att ROR:s släpvagnsaxlar fortfarande kommer att tillverkas.

– Produktionen kommer i fortsättningen att ske hos Assali Stefen i Verona, Italien. De är redan idag leverantör av styrande axlar till oss, säger Stefan Nilsson, produktchef hos Bevola Sverige AS.
Assali Stefen tillverkar redan idag hela ROR:s axel- och upphängningsprogram, inklusive den nya CS-fjädringen.

Under senare delen av sommaren kommer fabrikens produktionskapacitet att vara tillräckligt hög för att serva den Europeiska marknaden med ROR släpvagnsaxlar.
– Under övergångsfasen sker leveranser både från våra lager och från Assali Stefens produktion. Personalen som idag arbetar hos Meritor i Italien övergår till Assali Stefen i samband med övertagandet av licensrättigheterna för ROR.

Utveckling och anpassning av produkterna för att passa nordiska förhållanden, kommer att fortsätta precis som tidigare, intygar Stefan.

Om artikeln

Publicerad: 2011-05-20 00:00
Kategori: Nyheter
Taggar: