MAN och Volkswagen i tätare samarbete?

Det hävdas från så kallat infomellt håll att MAN och Volkswagen, VW, ska intensifiera sitt samarbete. Samarbete ska gälla utveckling av en helt n...

Det hävdas från så kallat infomellt håll att MAN och Volkswagen, VW, ska intensifiera sitt samarbete. Samarbete ska gälla utveckling av en helt ny produkt.
Det har gått många rykten runt det oklara framtida samarbete mellan MAN, Scania och VW. VW äger 71 procent av aktierna i Scania och 30 procent av aktierna i MAN och det hävdas att VW trycker på för att MAN och Scania ska inleda ett ännu närmare samarbete.
Enligt de senaste ryktena har VW tagit initiativet att förhandla med MAN om ett närmare samarbete för ett nytt fordon. Det ska röra sig om en lättare lastbil med totalvikt mellan 3,5 och 7,5 ton. Bakgrunden ska vara att VW vill ha en större bredd i sitt utbud av kommersiella fordon. Redan tidigare har de två samarbetat med en 7,5 tons lastbil med ett MAN-chassi och en VW förarhytt.

Om artikeln

Publicerad: 2011-05-20 00:00
Kategori: Nyheter
Taggar: