Vem spärrar egentligen vägarna?

Det är nästan en sanning I Norge att det är de utländska chaufförerna som är skyldiga till att vintervägarna ofta spärrats. Enligt Statens Veg...

Det är nästan en sanning I Norge att det är de utländska chaufförerna som är skyldiga till att vintervägarna ofta spärrats. Enligt Statens Vegvesen spärrades på Vestlandet några vägar 168 gånger vid halt väglag i vintras. När man räknade på de som orsakat problemen visade det sig att vid 78 av de tillfällen när vägar spärrades av tunga fordon så var utlänningar inblandade vid 32 tillfällen. Det vill säga att det var norska chaufförer som var inblandade vid 46 tillfällen.
Nu påpekar man att än så länge är majoriteten av de tunga fordonen på norska vägar också norskägda och att standarden på vägarna kan också få fordonen att köra av oavsett fart och om de har snökedjor. Men de menar att påståendet att utländska chaufförer orsakar de flesta stoppen är inte helt överens med sanningen.

Om artikeln

Publicerad: 2011-04-29 00:00
Kategori: Nyheter
Taggar: