MAN startar produktion i Ryssland

MAN kommer i framtiden att bygga lastbilar för marknaderna Ryssland, Vitryssland och Kazakstan i Ryssland. På medellång sikt planeras det för en p...

MAN kommer i framtiden att bygga lastbilar för marknaderna Ryssland, Vitryssland och Kazakstan i Ryssland. På medellång sikt planeras det för en produktionskapacitet på cirka 6 000 bilar per år i St Petersburg.
MAN och staden St Petersburg har tecknat ett Memorandum of Understanding, samförståndsavtal, som omfattar en planerad investering av MAN Truck & Bus på cirka 25 miljoner euro i en MAN-ägd produktionsanläggning och grundandet av ett MAN-ägt produktionsbolag i staden.
Under de senaste åren har MAN tagit en allt större andel av tillväxten på den ryska marknaden. Redan så tidigt som 2012 kommer ungefär en fjärdedel av de lastbilar som säljs i Ryssland att ha producerats lokalt.

Om artikeln

Publicerad: 2011-04-29 00:00
Kategori: Nyheter
Taggar: