Vill ha mer EU-pengar till asfalt

Köbildningar och en ineffektiv styrning av trafikströmmarna resulterar i onödiga förseningar och ökad miljöpåverkan på de europeiska vägarna....

Köbildningar och en ineffektiv styrning av trafikströmmarna resulterar i onödiga förseningar och ökad miljöpåverkan på de europeiska vägarna. Nu uppmanas EU:s trafikministrar att öka sitt fokus på just det området.
– Ett effektivt europeiskt transportnätverk är avgörande för en väl fungerande inre marknad. Vi kan prata hur mycket vi vill om elbilar och höghastighetståg, men om inte infrastrukturen fungerar så ändrar det ingenting, säger den danske parlamentsledamoten Anne E. Jensen.

För lite pengar

Under perioden 2007-2013 var en procent av EU:s budget avsatt till de så kallade Trans Europeiska Nätet (TEN).
– Ett alldeles för lågt belopp, menar Jensen.
– Men i det nuvarande ekonomiska klimatet ska vi inte räkna med ett större belopp för EU, men vi kan använda pengarna bättre. Man ska också vara medveten om att investeringar i transportinfrastrukturen i sig själv bidrar till en ekonomisk tillväxt, tillägger hon.

Om artikeln

Publicerad: 2011-02-25 00:00
Kategori: Nyheter
Taggar: