Lastbilar släpper ut fem procent av totala koldioxidutsläppen

De nyaste Euro 5-lastbilarna släpper i genomsnitt ut 95 procent mindre av de mest miljöskadliga ämnena, sedan den första euronormen introducerades...

De nyaste Euro 5-lastbilarna släpper i genomsnitt ut 95 procent mindre av de mest miljöskadliga ämnena, sedan den första euronormen introducerades för nästan 20 år sedan.
Det framgår av danska åkeriorganisationen ITD:s nya klimat- och miljöhäfte, där det också står att lastbilstransportbranschen konstant arbetar på att konsumenter och producenter ska kunna få levererat sina varor så effektivt och miljövänligt som det över huvud taget är möjligt. Här finns också förslag på effektiviseringar och bättre politiska villkor som krävs för att transportbranschen ska kunna bidra till ytterligare minskning av koldioxidutsläpp och andra miljöförbättringar.

Om artikeln

Publicerad: 2011-02-25 00:00
Kategori: Nyheter
Taggar: