Får ta bort hindrande fordon

Efter en ändring i lagen får nu Statens Vegvesen i Norge, från mitten av december föra året, forsla bort fordon som hindrar framkomligheten. Någ...

Efter en ändring i lagen får nu Statens Vegvesen i Norge, från mitten av december föra året, forsla bort fordon som hindrar framkomligheten. Något endast polisen hade rätt att göra tidigare. Lag ändringen är något som NLF, Norges Lastbilseier-Forbund kämpat för i flera år.
– Nu är det enklare för den myndighet som ska säkra framkomligheten på våra vägar att snabbt vidta åtgärder. Detta är viktigt, särskilt med tanke på vinterväglag med snö och hala vägar, säger samferdselminister Magnhild Meltveit Kleppa.
I Norge är utlandsregistrerade fordon överrepresenterade i statistiken över fordon som behöver hjälp eller bärgning. NLF uppmanar nu sina medlemmar att efterhand kontrollera om lagändringen hade den önskade effekten och förde till en förbättring av trafikförhållandena.

Om artikeln

Publicerad: 2011-02-25 00:00
Kategori: Nyheter
Taggar: