DAF LF Hybrid i produktion

Den första DAF LF Hybrid, en distributionslastbil, lämnade Leylands produktionsanläggning i början av december förra året. Bilen har ett paralle...

Den första DAF LF Hybrid, en distributionslastbil, lämnade Leylands produktionsanläggning i början av december förra året. Bilen har ett parallellt diesel/elektriskt system och kan drivas av antingen av en motor åt gången eller i en kombination av båda. Enligt DAF gör hybridteknologin att utsläppen av koldioxid minska med 10 till 20 procent, beroende på program.

Lastbilen har en 4,5 liters Paccar Fr Dieselmotor, utan sotfilter och har en maximal effekt på 118kW/160 hk. Den är kopplad till en automatisk Eaton sexstegs växellåda.

DAF börjar leverera hybridlastbilen i första hand i Storbritannien, Holland, Tyskland, Frankrike, Belgien och Tjeckien. Detta eftersom intresset för hybridlastbilar varit störst där. Försäljningen där avgör om lastbilen också ska säljas i andra länder.

Om artikeln

Publicerad: 2011-02-25 00:00
Kategori: Nyheter
Taggar: