Och så var det han som somnade

En tysk lastbilschaufför somnade när han stannade i en bilkö - men när trafiken kom igång igen vaknade han inte.Chauffören, som innan körningen...

En tysk lastbilschaufför somnade när han stannade i en bilkö – men när trafiken kom igång igen vaknade han inte.
Chauffören, som innan körningen hade tittat lite för djupt i flaskan, drabbades av akut trötthet när med sin lastbil hamnade i en bilkö utanför Rotterdam på väg A16. Det var tusentals bilar i en kö som bara röde sig framåt någon centimeter åt gången. Större delen av tiden stod trafiken helt stilla.
Chauffören utnyttjade väntetiden till att krypa upp i kojen, troligen med den avsikten att den omgivande trafiken skulle väcka honom när trafiken kom igång igen. Men det gjorde de inte, vilket gjorde att chauffören sov allt djupare – för att slutligen väckas ganska handfast av en polispatrull som kallats till platsen.
Poliserna anade också en doft av alkohol. Efter att chauffören gjort ett utandningsprov, tog polisen körkortet från honom. Dessutom vankas det böter för tuppluren på motorvägen.

Om artikeln

Publicerad: 2011-01-28 00:00
Kategori: Nyheter
Taggar: