Högre italiensk vägskatt

De italienska Mautbolagen har ökat vägavgifterna med upp till 14 procent. I genomsnitt ökade vägavgifterna vid årsskiftet med 3,3 procent, men n?...

De italienska Mautbolagen har ökat vägavgifterna med upp till 14 procent. I genomsnitt ökade vägavgifterna vid årsskiftet med 3,3 procent, men några bolag ökade motorvägsavgiften med så mycket som 14,4 procent (Valle d?Aosta) och 13,58 procent (Autovie Venete).
Italienska konsumentorganisationer och transportorganisationer har protesterat mot prishöjningarna, som trots detta godkänts av det italienska trafikministeriet. Bakgrunden till prishöjningarna anges bland annat vara nyinvesteringar. Således ska till exempel vägen mellan Venedig och Trieste byggas ut till sex filer.
”Autostrade per l’Italia”, som är det största bolaget tar ut flest motorvägsavgifter, längs hela 280 mil. De höjde priserna med i genomsnitt 1,92 procent.

Om artikeln

Publicerad: 2011-01-28 00:00
Kategori: Nyheter
Taggar: