NTF: ”Otillräckligt att enbart undanta alkolåset”

NTF vill ta bort straffskatten på alkolås i nya förmånsbilar. Dock är regeringens förslag otillräckligt. NTF föreslår en princip där all ext...

NTF vill ta bort straffskatten på alkolås i nya förmånsbilar. Dock är regeringens förslag otillräckligt. NTF föreslår en princip där all extrautrustning med huvudsyfte att öka trafiksäkerheten befrias från förmånsbeskattning.
– En förutsättning för att nå våra trafiksäkerhetsmål är att vi fullt ut kan använda den nya sofistikerade teknik som hjälper föraren att fatta rätt beslut bakom ratten. I utvecklingen av moderna trafiksäkerhetsåtgärder spelar tekniska stödsystem i bilen en central roll. Det finns idag en rad system som syftar till att minska risken för olyckor eller att minska skadekonsekvenserna vid en olycka, menar NTF:s vd Jan Sandberg.
– Att undanta alkolås från förmånsbeskattning är ett steg i rätt riktning om än väldigt sent, konstaterar han.

Om artikeln

Publicerad: 2010-10-22 00:00
Kategori: Nyheter
Taggar: